Se och göra

Lite utflyktstips!

Vår region har mycket att bjuda på!

Det finns mycket att se och göra och smaka på i vår region! Skåne har ett stort utbud på sjöar och stränder, skog och öppna fält, ensam natur och bebodda städer. För mer tips och information står vi naturligtvis till förfogande!

Vårt område

Privat naturområde med orörd natur för våra hyresgäster med sina husdjur.

Regionen

Tomelilla & Co.

Privat naturområde

med orörd natur för våra hyresgäster med sina husdjur.
Vi har 26000 kvm privat orörd natur där vi gjort en slinga som leder till små platser som vi kallar naturrum: för relax, fika, sola, sinnesro osv. Era hundar kan springa fritt på naturområdet. När vädret tillåter kan du fika, sola, läsa, drömma, meditera, sova ute under bar himmel.

Servicehuset

I servicehuset lite längre bort på området finns allt annat ni skulle kunna tänkas behöva utöver det som redan finns i stugorna, så som elektrisk bordsgrill, el-grill och klotgrill med briketter, strykjärn, dynor, pick-nick-korgar och extra trädgårdsmöbler och dynor.

Badtunna

Det finns även möjlighet till vedeldad badtunna på tomten och ett soldäck vid dammen.

Tomelilla och i närheten

Till Tomelilla centrum är det 10 min gångväg genom en liten skog och cyklar finns att hyra.
I Tomelilla centrum finns allt från Thaimats-restaurang, pizzerior, systembolag, utebassäng och badhus, affärer och tåg-/busstation. Tågen härifrån går till alla kuststäder, till Malmö och Köpenhamn eller t.ex. stora nya varuhuset Emporia vid Hyllie i Malmö.
I och runt Tomelilla hittar ni även ett nostalgicafé med 50- 60-tals grejer, Hasse & Tage-museet med café, gårdsbutiker, golfklubben Tomelilla med en fantastisk kuperat terräng (ligger på gångavstånd från våra stugor) – de har också en utsökt lunch-buffé med utsikt från Restaurangen över hela golfanläggningen.

Österlen

Från Ystad som ligger 14 km härifrån (15 min med tåg) går det båtar till Bornholm och Polen. Det finns även många fina vita sandstränder att välja bland bara 15 min härifrån med bil. Vi känner till smultronställen där hundar får bada eller med plats för naturister och längre bort nudister. Gyllebosjön ligger 19 km bort och har badbrygga och vedeldad bastu. Nybostrand ligger mindre än en kvart bort och där kan man ta ett morgondopp i havet eller i bassängen. Eller varför inte åka dressin på järnvägsspåret rätt ut i vår fina Österlen-natur?

Ett annat tips är Fyledalen med sina Glador. Ett enormt rikt fågelliv har vi även direkt vid våra stugor – en biolog som var vår stuggäst upptäckte 28 olika fågelarter här. Så kikare och grova skor är inte fel att packa med!

Låter det här bra? Ta en titt på våra stugor!
[button text="Boka idag" url="http://www.stugor.ah-ideer.se/contact/" type="standard" target="" extra_classes="th-btn "]